Alle sterren van de hemel

Alle sterren van de hemel is een therapeutisch bordspel dat is ontwikkeld om contact te maken tussen gezinsleden na het overlijden van een overleden dierbare.

 

Gezinsleden kunnen tijdens het spel op een rustige manier communiceren over gedachten, gevoelens en herinneringen rondom het verlies. Door het delen van hun eigen ervaringen met de andere gezinsleden ontstaat er meer ruimte en begrip voor ieders unieke rouwproces. Hierin komen niet alleen verdrietige momenten aan bod, ook de vrolijkste herinneringen worden samen opgehaald. Er wordt gelachen en gehuild, gesproken en gezwegen, maar bovenal wordt er een brug gebouwd over een kloof van stilte en verdriet om weer dichter bij elkaar te kunnen komen.

Het bordspel is eveneens geschikt om in te zetten tijdens bijeenkomsten van een lotgenotengroep en binnen individuele begeleidingsvormen. De kinderen worden uitgenodigd om na te denken over hun dieperliggende emoties en komen hierdoor ook in contact met weggestopte herinneringen, gevoelens en gedachten. Wanneer hen gevraagd wordt om iets uit te tekenen, verschijnen de mooiste kunstwerken. Als zij antwoord geven op een vraag, vertellen ze de mooiste verhalen.

Alle sterren van de hemel een prachtige manier om opnieuw met elkaar in contact te komen én de liefde voor de dierbare in ere te houden.

 

 

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt circa 2,5 uur.

Belangrijk: Het spel kan intense en heftige emoties oproepen. Om die reden is het van belang dat het spel gespeeld wordt onder begeleiding van een deskundig therapeut.